Wegsignalisatiebedrijf Janssens vervolgd in corruptiezaak
Glenn Janssens enkele jaren geleden met zijn ondertussen ex-vrouw Ilse De Meulemeester
Het parket van Dendermonde vervolgt het succesvolle wegsignalisatiebedrijf Janssens uit Lokeren.

Drie jaar na de start van het corruptieonderzoek tegen de voormalige topman Glenn Janssens is het parket klaar met het dossier, vernam De Tijd. Er worden twaalf verdachten geïdentificeerd.

De belangrijkste betichtingen zijn actieve en passieve corruptie, schriftvervalsing, gebruik van valse stukken, fiscale fraude en het vormen van een criminele organisatie. De hoofdverdachte is Glenn Janssens, de ex van Ilse De Meulemeester, die in oktober 2007 opstapte als topman van Janssens Group.

Maar ook het bedrijf zelf is nu een verdachte in de zaak. Bij een eventuele veroordeling riskeert het niet meer te mogen deelnemen aan openbare aanbestedingen.

Voorlopig mag Janssens wel vrij meedingen naar overheidscontracten, omdat de groep al dadingen sloot met de fiscus en de sociale inspectie.

Ook drie toplui van concurrerende signalisatiebedrijven worden ervan verdacht prijsafspraken te hebben gemaakt met Janssens. Het gaat onder andere over de toplui van Verfaillie-Leroy (Ieper) en Trafiroad (Brussel). Ook de directeur-generaal van het Brusselse departement Wegenwerken is een van de verdachten.

Het parket geeft geen commentaar over het dossier. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig