Bijna alle bevrijde Chileense mijnwerkers ontslagen uit ziekenhuis
Foto: photo news
In Chili zijn bijna alle mijnwerkers die woensdag werden bevrijd weer naar huis mogen terugkeren.

De twee laatsten mochten het ziekenhuis in Copiapo verlaten, maar zijn overgebracht naar een andere instelling waar ze nog enkele lichte behandelingen zullen ondergaan, zo heeft dokter Paola Neumann, gezondheidsverantwoordelijke van de regio Atacama, laten weten.

De 33 mijnwerkers zaten 69 dagen vast onder de grond, maar bleken het na hun bevrijding allen wonderwel redelijk goed te stellen. Donderdagavond mochten de eerste drie mijnwerkers al naar huis.

In de loop van vrijdagnamiddag verlieten verschillende groepjes mijnwerkers discreet per voertuig het ziekenhuis. Aan het einde van de dag volgde dan een konvooi van verschillende wagens. Geen enkele mijnwerker legde een verklaring af voor de talrijke journalisten die ter plaatse post hadden gevat, zo constateerde het Franse persagentschap AFP.

De namen van de twee mijnwerkers die naar een andere instelling werden overgebracht, zijn niet vrijgegeven, maar dokter Neumann zei wel dat een van hen behandeld wordt wegens een tandprobleem en de andere kampt met symptomen als duizeligheid en misselijkheid. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig