Op de grensovergang met Frankrijk op de E17 in Rekkem (Menen) is in de nacht van woensdag op donderdag een oplegger geladen met wagens uitgebrand. De brandweer vermoedt dat het om kwaad opzet gaat.

Het was rond half één toen een getuige merkte dat er op de parking een oplegger geladen met wagens vuur had gevat. De chauffeur, die lag te slapen in zijn cabine, kon tijdig ontkomen. De hulpdiensten konden echter niet verhinderen dat een zevental wagens in de vlammen opging.

De brandweer vermoedt dat het om brandstichting gaat, maar het verdere onderzoek moet daarover uitsluitsel geven. Het parket stuurde een deskundige naar de plaats van het voorval.

Het is niet de eerste keer dat er een vrachtwagen geladen met wagens in brand wordt gestoken. In de maand juli brandde op de nabijgelegen transportzone Lar in Rekkem ook al een trekker-oplegger uit. Het vuur sloeg toen over naar een andere vrachtwagen. Enkele dagen eerder ging langs de E17 in Marke eveneens een vrachtwagen geladen met wagens in de vlammen op. Ook op een parking langs de E314 in Houthalen-Hechteren sloeg een brandstichter toe.