Twee mannen zijn zondagmorgen ondervraagd nadat in de Londense kantoren van MI6, de Britse buitenlandse inlichtingendienst, een bompakket werd ontdekt en een ander werd onderschept. Dat zegt een woordvoerder van de Londense politie.

De twee verdachten, 52 en 21 jaar, werden vrijdag opgepakt op 2 verschillende plaatsen in de stad Caernarfon, in het noordwesten van Wales, voor strafbare feiten met explosieven. De politie voert er huiszoekingen uit.

"De Metropolitan Police Service (MPS) onderzoekt twee verdachte paketten die geadresseerd waren aan kantoren in het centrum van Londen", zei een woordvoerder van de politie van de Londense metropool. "De twee paketten werden opgehaald door de politie."

De politie werd woensdag opgeroepen nadat een verdacht pakket werd ontdekt in de kantoren van de Secret Intelligence Service, de huidige naam van de buitenlandse inlichtingendienst. Die is gevestigd in de wijk Vauxhall, in het zuiden van Londen. In de volksmond wordt ze nog altijd MI6 genoemd. (VKB)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig