Geen enkele federale minister begeleidt prins Filip op zijn handelsmissie naar Brazilië. Zowel minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) als minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) laten omwille van de kiescampagne verstek gaan. Minister van Staat Jos Chabert (CD&V) is de reddende engel, schrijft La Libre Belgique zaterdag.

Zaterdag vertrekt de economische missie richting Brazilië. Er zijn onder meer 227 zakenmensen en 22 journalisten ingeschreven. In totaal zijn er 288 deelnemers.

Normaal gezien reist altijd een federale minister met de prins mee, om die bij te staan tijdens politieke en protocollaire activiteiten. Zowel Vanackere als Van Quickenborne lieten volgens de Franstalige krant in extremis echter verstek gaan. Beiden roepen de politieke crisis en de regering in lopende zaken als reden in.

La Libre Belgique citeert een bron die aangeeft dat de verkiezingscampagne de echte reden voor het forfait is. Ook Brussels minister voor Buitenlandse Handel Benoît Cerexhe (cdH) stuurt om dezelfde redenen overigens zijn kat.

Uiteindelijk zal een minister van Staat de kroonprins begeleiden. Het gaat om CD&V'er Jos Chabert.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig