Een twintigtal Japanse toeristen met erge maagkrampen hebben zaterdag in München een vliegtuig van Lufthansa dat naar Tokio zou vertrekken, aan de grond gehouden. Dit heeft de Duitse politie gemeld.

Kort voordat het toestel zou opstijgen, keerde de Airbus A340 met ongeveer 300 passagiers aan boord naar de luchthaventerminal terug omdat heel wat Japanse toeristen buikpijn hadden en misselijk waren, zo staat in een mededeling die de politie zaterdagavond verspreidde.

De hulpdiensten rukten met elf artsen en een twintigtal ziekenwagens uit om de 23 zieken, die deel uitmaakten van een groep van 80 Japanse toeristen, naar ziekenhuizen in de omgeving te voeren. De zieke Japanners waren ook duizelig, moesten overgeven en hadden bloedsomloopproblemen.

De oorzaak van de symptomen was zaterdagavond nog niet bekend. 'Er is meer onderzoek nodig naar het verblijf van de groep in Duitsland', preciseerde de politie. De 57 overige leden van de Japanse groep hadden de symptomen niet, maar werden naar hotels gebracht waar ze tot maandag blijven en onder medisch toezicht staan. De groep bracht twee dagen in München door, na een verblijf in Londen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in