Vakbonden schieten met scherp op Schauvliege
Foto: belga
De vakbonden zijn boos over de tuchtstraf van een ambtenaar bij de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW). Dat schrijven de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Enkele hoge functionarissen van de MVW maakten in 2007 een studiereis naar China. Kostprijs was 39.269 euro in plaats van de geraamde 21.000 euro. Ambtenaar V. schreef naar aanleiding van die reis een lezersbrief, wat hem niet in dank werd afgenomen. Als tuchtstraf moest hij een maand lang 10 procent van zijn loon inleveren.

Gisteren werd minister Schauvliege in de commissie Leefmilieu van het Vlaams parlement geïnterpelleerd over de zaak. Volgens haar had de reis niets te maken met zijn schorsing, maar "andere geruchten die de man verspreidde".

De vakbonden noemen die uitspraken "nonsens" en verwijzen naar een rapport van 23 juli 2009 van de directieraad van de VMW waaruit blijkt dat de lasterlijke informatie die V. zou hebben verspreid, niet bewezen is. V. is intussen naar de Raad van State gestapt en eist eerherstel.