CARACAS - De Venezuelaanse president Hugo Chavez heeft zaterdagnamiddag in Caracas zijn Iraanse collega Mahmoud Ahmadinejad ontmoet. Ahmadinejad maakt op dit ogenblik een diplomatieke reis door Latijns-Amerika. Beide staatshoofden staan bekend voor hun anti-Amerikaanse houding. Tijdens het onderhoud in het presidentiële paleis ondertekenden de presidenten enkele akkoorden op het gebied van energie en industrie.
Mhamoud Ahmadinejad verliet vrijdagavond Teheran. Hij hield halt in Banjul, Gambia en Jammeh vooraleer zaterdagochtend Caracas te bereiken. De Iraanse president begint op die manier aan een heuse tournee door Latijns-Amerika.

Het doel van de reis is onder andere de banden met de Venezuelaanse president te versterken. Chavez is trouwens de voornaamste voorstander van het nucleaire programma van Iran. Ahamadinejad moet zondag naar Nicaragua vertrekken voor een afspraak met het nieuwe staatshoofd Daniel Ortega, voormalig guerrillastrijder en marxist. Maandag zal hij de linkse, antiliberale Equadoriaanse president Rafael Correa ontmoeten.