De Russische oud-premier Yegor Gaidar gaat ervan uit dat hij is vergiftigd door ,,bekende of verborgen tegenstrevers'' van de Russische regering. Dat schrijft hij donderdag in een artikel in The Financial Times.

Gaidar werd op reis in Ierland getroffen door een mysterieuze ziekte, een dag nadat op 23 november de Russische voormalige spion Aleksander Litvinenko overleed. Litvinenko was vergiftigd met polonium 210, een hoog radioactief element.

,,Ik heb de gedachte aan betrokkenheid van de Russische regering vrijwel onmiddellijk verworpen. Na de dood van Aleksander Litvinenko (...) was de gewelddadige dood van een andere bekende Rus (...) wel het laatste wat de Russische autoriteiten zouden willen'', redeneert Gaidar. ,,Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat de een of andere bekende of verborgen tegenstrever van de Russische autoriteiten achter de schermen een rol heeft gespeeld, iemand die belang heeft bij een verdere radicale verslechtering van de betrekkingen tussen Rusland en het westen.''