Het pensioenfonds van het warenhuis Inno heeft Petercam voor de rechter gedaagd. Het is van oordeel dat de beursvennootschap de activa van het pensioenfonds "niet als een goede huisvader beheerde" en eist een schadevergoeding van 2,3 miljoen euro.

Dat schrijven De Tijd en L'Echo dinsdag. Volgens Georges Jacobs van het Inno-pensioenfonds maakte Petercam fouten. "Wij zijn ons bewust van de financiële crisis. Maar er is een verschil tussen de crisis aanvaarden en ontevreden zijn over het financieel beheer", zegt hij.

Het fonds eiste in eerste instantie dat het gerecht een expert zou aanstellen om na te gaan of Petercam fouten heeft gemaakt. Die aanvraag werd afgewezen. De rechter moet zich nog buigen over de eis tot schadevergoeding.


Petercam pleit onschuldig. "Wij menen dat het verlies van het pensioenfonds over 2008 te wijten is aan de financiële markten en niet aan een professionele fout. De rechtbank zal daarover moeten oordelen", zegt Petercam-vennoot Marc Janssens.

Volgens informatie van De Tijd slikte het Inno-pensioenfonds in 2008 een negatief rendement van 23,8 procent. Dat is iets beter dan het gemiddelde rendement van de Belgische pensioenfondsen (-24,7 pct).