Open Vld behoudt haar hoofdkwartier in de Melsensstraat. De koopoptie op een gebouw in Koningsstraat werd niet gelicht. "We moeten nu investeren in de partij, niet in bakstenen", verklaart partijvoorzitter Alexander De Croo de beslissing.

De Vlaamse liberalen speelden al geruime tijd met het idee om het huidige hoofdkwartier in de Melsensstraat in hartje Brussel van de hand te doen. Het voormalige pakhuis heeft charme te over, maar ligt nogal ver van de Wetstraat.

Onder impuls van interim-voorzitter Guy Verhofstadt zette het financieel comité van de partij in september vorig jaar het licht op groen om het hoofdkwartier te verkopen. Voor een nieuw onderkomen had de partij haar oog laten vallen op een gebouw in de Koningsstraat, vlakbij het federaal parlement.

Open Vld had een koopoptie op het goed genomen, maar het partijbestuur besliste maandag om die niet te lichten. "Een dergelijke aankoop strookt niet met de prioriteiten van de partij", legt Alexander De Croo uit. Volgens De Croo zou de operatie een financieel te zware dobber geweest zijn.