Press & Platt in Tongeren, producent van vrachtwagenonderdelen, sluit eind dit jaar de deuren. Dat bericht de regionale televisiezender TV Limburg. 

Zo'n 67 mensen verliezen hun baan. Het nieuws over de sluiting werd tijdens een bijzondere ondernemingsraad aan de vakbonden meegedeeld. Als oorzaak wordt er verwezen naar de crisis waarin de vrachtwagenindustrie verkeert.

Enkele maanden geleden werden bij het bedrijf al tientallen banen geschrapt. Momenteel is er veel economische werkloosheid. "Het is een zware klap voor het bedrijf uit Tongeren. Op een korte tijd, de vorige herstructurering was nog maar een paar maanden geleden, wordt het personeelsaantal gereduceerd van 137 naar nul", zegt Pierre Vrancken van de socialistische vakbond aan TV Limburg.

Volgens de vakbondsman wil de directie het bedrijf sluiten omdat hun laatste klant heeft afgehaakt. De kans dat er nog een overnemer wordt gevonden is bijzonder klein, aldus Vrancken. De vrachtwagenindustrie verkeert immers nog in volle crisis. De directie van het Japanse moederbedrijf en de vakbonden starten nu de informatie- en consultatiefase op in het kader van de wet-Renault.