De directie van Sanoma Magazines België voert weer gesprekken met de personeelsvertegenwoordigers om te situatie te ontmijnen. Dat zegt Rossete Van Rossem, directeur corporate communications bij Sanoma.

Bij de uitgever van onder meer Story, Humo en Flair staakt het personeel dinsdag en woensdag om te protesteren tegen het naakte ontslag van 76 werknemers. Vorige week legde het personeel van Sanoma gedurende één dag het werk neer. Omdat er geen positieve evolutie is geweest in het dossier staken de werknemers deze week twee dagen.

De gebouwen in Diegem en Berchem blijven tijdens deze twee dagen dicht. Als de directie volhoudt om de eisen van het personeel niet ernstig te nemen, zet het personeel zijn acties voort en wordt er mogelijk volgende week gedurende een volledige week gestaakt, waarschuwt het gemeenschappelijke vakbondsfront.

De directie zegt de situatie te willen ontmijnen en wil deze week nog een oplossing zoeken. "Daarom toont de directie de intentie om opnieuw in dialoog te treden met de personeelsdelegatie. Een stafdelegatie speelt daarin een actieve rol", zegt Van Rossem. Ook CEO Aimé Van Hecke neemt volgens Van Rossem deel aan de gesprekken.

Het gesprek van vanmiddag tussen de vakbonden en de directie van Sanoma Magazines België was "interessant". Dat zegt Gie Schollaert van het BBTK. Er is nog geen doorbraak bereikt, waardoor er woensdag effectief voortgestaakt wordt. Schollaert hoopt alleszins dat er woensdag een doorbraak kan geforceerd worden. Anders lijkt een staking van een volledige week nog moeilijk te vermijden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig