Agenten van de zone Brussel-Zuid worden met de dood bedreigd sinds het rapport over het hardhandige optreden van collega's in de gevangenis van Vorst uitkwam en de daaropvolgende rellen in Anderlecht. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag. Bij één politieman zijn de bedreigingen sinds kort zo serieus dat hij alleen nog bureauwerk mag doen en 24 uur op 24 zijn wapen bij zich moet hebben.

"De relschoppers wilden volgens gevoelige info twee zaken: het commissariaat van Kuregem in brand steken en die wijkinspecteur uit Kuregem vermoorden. Punt 1 kunnen ze wegstrepen. Nu is die collega aan de beurt", klinkt het bij ongeruste agenten in de zone.

Alle heibel begon goed één week geleden met een explosief rapport van de Commissie van Toezicht over het hardhandige optreden van de politie in de gevangenis van Vorst. Politieagenten zouden verschillende gevangenen geslagen en vernederd hebben.

"Dat rapport is je reinste onzin", zeggen twee politiemensen van de Zone Zuid die nu mee verdacht worden van de zware gewelddaden. Sinds het rapport en vooral sinds de rellen in Anderlecht krijgen de agenten doodsbedreigingen. "In onze zone is het oorlog. We vrezen voor ons leven." (BEH)