Staking Alitalia zorgt voor lichte hinder op Zaventem
BRUSSEL - De staking van het personeel van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft tot ook gevolgen voor reizigers die vanuit Zaventem naar Italië vliegen. Donderdag zijn twee vluchten richting Italië en twee vanuit Italië geschrapt.
In totaal moesten door de staking in 179 vluchten - 105 nationale en 74 internationale - geschrapt worden in Italië. Donderdagmiddag werd een vlucht vanuit Zaventem naar Rome geschrapt. Donderdagavond volgen nog drie annuleringen. Het gaat om de vlucht Zaventem-Milaan (19.30 uur), en de vluchten Rome-Zaventem (met aankomst gepland om 17.35 uur) en Milaan-Zaventem (18.35 uur).

Alitalia verzorgt dagelijks meer dan tien vluchten vanuit Zaventem naar Italië. Voor de andere vluchten is er geen probleem, zo luidt het.

Het personeel van de luchtvaartmaatschappij houdt een 24-urenstaking uit protest tegen het feit dat hun collectieve arbeidsovereenkomst niet wordt hernieuwd. Ook wegen de kosten van de saneringen bij de maatschappij te zwaar op het personeel, zeggen de bonden.