Maria Sharapova naar halve finale tegen Mauresmo
Foto: ap
De Russin Maria Sharapova, ’s werelds nummer vier en derde reekshoofd, heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de US Open in New York. Ze klopte na hard labeur de Française Tatiana Golovin (WTA-26/27e reekshoofd) met 7-6 (7/4), 7-6 (7/0).

Voor een plaats in de finale ontmoet de 19-jarige Sharapova vrijdag met ’s werelds nummer één Amélie Mauresmo opnieuw een Française. Die klopte de Russin Dinara Safina (WTA-13/12e reekshoofd) met 6-2, 6-3.

Sharapova, die na haar succes op Wimbledon in 2004 haar tweede grandslamtitel najaagt, had 2u11 nodig om zich te ontdoen van haar één jaar jongere rivale, die toe was aan haar eerste kwartfinale in een grandslam.

De lange Russische kwam 2-0 achter in de eerste set en moest bij 5-4 achter twee breakballen wegwerken, maar door een lagere foutenlast raakte ze toch nog aan een tiebreak (7-4). In de tweede set mocht Sharapova bij 5-3 voor de match serveren, maar enkele domme fouten verder moest ze alweer aan de bak voor een tiebreak (7-0).

De tweede halve finale gaat tussen onze landgenote Justine Henin-Hardenne, ’s werelds nummer twee en tweede reekshoofd, en de Servische Jelena Jankovic (WTA-20/19e reekshoofd).