CdH heeft zich maandag gebogen over de procedure voor de vernieuwing van het voorzitterschap. Ten laatste voor de kerstvakantie wil voorzitster Joëlle Milquet de procedure afsluiten. Bovendien heeft ze haar partijgenoten verboden om voor 23 november te communiceren de aankondiging of de ondersteuning van een kandidatuur.

De periode waarin iemand zich kandidaat kan stellen ligt vast, namelijk van 16 tot 20 november. Drie dagen later volgt het tellen van de kandidaturen. Het politiek bureau van cdH zal daarna de ontvankelijkheid van de kandidaturen bepalen, meer bepaald op basis van een "eenheids- en stabiliteitsfactor voor de partij", preciseert cdH in een persbericht.

Daarna worden de namen publiekelijk bekend gemaakt. In afwachting eist het politiek bureau dat hierover geen enkele publieke uitspraak, direct of indirect, persoonlijk of collectief, plaatsvindt tot 23 november. Als die vraag geschonden wordt, zal de kandidatuur mogelijk onontvankelijk verklaard worden. Voorzitster Joëlle Milquet wil de procedure rond hebben ten laatste voor de kerstvakantie. (MPE)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig