De directie van pechverhelpings- en reisbijstandsorganisatie Touring is bereid haar reorganisatieplannen een tijdlang in de koelkast te steken. De vakbonden krijgen tot 16 januari de tijd om met alternatieve voorstellen te komen. Dat is vernomen van Patrick Slowacq, ACV Metaal-afgevaardigde bij Touring. Ondertussen staat het personeel van de vestiging in Vorst nog steeds aan de zetel van de organisatie in de Wetstraat.

Dinsdag had de Touring-directie aangekondigd te willen stoppen met de sleepdiensten en de garage en atelier met vervangingsstukken in Vorst, waardoor 49 arbeiders en 16 bedienden hun werk zouden verliezen.

Het personeel in Vorst legde onmiddellijk het werk neer en trok met een zestigtal voertuigen naar de Touring-zetel in de Wetstraat. Daar hadden de vakbonden een eerste, kort gesprek met de directie waarin ze eisten dat die zou terugkomen op haar beslissing.

Na intern overleg heeft de directie beslist op die eis in te gaan. De vakbonden hebben het bericht overgemaakt aan de actievoerders in de Wetstraat, maar die reageren allesbehalve enthousiast. (DWM)