De vakbonden bij De Lijn Vlaams-Brabant hebben dinsdagavond hun stakingsdreiging ingetrokken, na toezeggingen van de directie om iets te doen aan het personeelstekort bij de chauffeurs. De stakingsaanzegging liep morgen af.

Sinds 18.00 uur dinsdagavond werd er "ultiem" onderhandeld. De gesprekken zijn nog niet afgelopen, maar de toezeggingen zijn volgens Erwin Vancauwenberg (ACV) van die aard dat er zeker niet zal gestaakt worden.

"We krijgen wat we gevraagd hebben. Tegen 1 november komen er in het Leuvense negen chauffeurs bij en tegen nieuwjaar nog eens drie. Bovendien belooft De Lijn extra inspanningen om nog meer aanwervingen te doen. We hebben daarom beslist dat we de staking minimaal tot 1 december opschorten. Tegen dan willen we evalueren hoe het zit met het personeelsbestand", aldus Vancauwenberg.

Volgens de vakbonden brengt het personeelstekort, dat zich vooral in het Leuvense manifesteert, de dienstverlening aan de reizigers in het gedrang en kunnen de chauffeurs hierdoor ook moeilijk verlof opnemen. (DWM)