Ford Europa zou ook na 2012 graag wagens bouwen in Genk. Dat blijkt uit een vertrouwelijk document dat de redactie van TV Limburg kon inkijken. De Genkse fabriek heeft op dit moment nog geen officieel toekomstcontract in handen. Daarover starten donderdag de eerste gesprekken.

In het rapport is er sprake van drie modellen: de Mondeo, een model dat gelanceerd wordt in augustus 2013 en een model dat vanaf november 2013 in productie gaat. In de documenten staat ook de nieuwe strategie van het automerk: One Ford.

De constructeur wil de kosten voor de ontwikkeling van nieuwe wagens wereldwijd spreiden en één wagen ontwerpen die op alle continenten gebouwd en verkocht zal worden.

Op dit moment is Ford Genk de exclusieve fabriek voor de S-MAX, de Galaxy en de Mondeo. Begin volgend jaar krijgen deze modellen een opfrisbeurt. In 2012 loopt de productie van de huidige modellen af. Donderdag komt Ken MacFarlane, de baas van alle Ford-fabrieken in Europa, naar Genk om met de vakbonden en de directie te spreken. (DWM)