LDD-lid beschuldigt partijgenoten van verkopen verkiesbare plaatsen
Foto: Wouter Van Vooren
Patrick Ghys, vooralsnog gemeenteraadslid voor Lijst Dedecker in Mortsel, beschuldigt enkele Antwerpse LDD-kopstukken ervan bij de vorige verkiezingen verkiesbare plaatsen op de lijst te hebben willen verkopen voor 50.000 euro. De geviseerde partijgenoten, Kamerlid Rob Van de Velde en voormalig provinciaal voorzitter Marc Gysels, ontkennen met klem, net als voorzitter Jean-Marie Dedecker.

Dat schrijft De Morgen dinsdag. "Als ik betaalde zou ik uitzicht krijgen op de vierde plaats. Ik heb geweigerd en ben uiteindelijk op de achtste plaats gedropt. Het geld moest dienen om campagne te voeren. Wie niet betaalde, mocht niet meedoen", zegt Ghys.

Het verhaal loopt parallel met wat een andere inmiddels opgestapte LDD-mandataris, Martine De Graeve, vorige week donderdag zelf vertelde aan het LDD-partijbestuur in Mechelen.

De geviseerde kopstukken ontkennen. "Dit is te gek voor woorden", zegt Rob Van de Velde, sinds vorige week de nieuwe provinciale voorzitter van LDD in Antwerpen.

Voorzitter Dedecker reageert als door een wesp gestoken. "Wie deze beschuldiging zonder bewijs rondstrooit, gaat eruit", dreigt hij. "Alle onderzeeërs van Vlaams Belang moeten eruit."

Patrick Ghys is zelf ex-VB-mandataris in Mortsel en staat volgens De Morgen bekend als een intimus van Jurgen Verstrepen.