Nog de hele week tropisch warm
Dinsdag krijgen we droog, vrij zonnig en warm weer. Er staat een zwakke, aan zee matige, wind uit noord tot noordoost. De middagtemperatuur bedraagt 24 graden op de stranden, 28 graden in het binnenland en 31 graden in de Kempen.
Dinsdagavond is het zonnig en aangenaam warm. 's Nachts is het helder tot licht bewolkt. De minima schommelen van 16 tot 19 graden. Woensdag schijnt de zon volop. Er waait een zwakke tot matige wind uit noordoost tot oost waarmee droge lucht wordt aangevoerd. De middagtemperatuur schommelt rond 27 graden op de stranden, 31 graden in het binnenland tot 33 graden in de Kempen. Woensdagavond blijft het lange tijd zeer warm. Rond 20 uur is het nog 28 tot 30 graden.

Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: woensdag is het vrij zonnig en tropisch warm. De middagtemperatuur schommelt rond 32 graden. Daarna komen er meer wolken, er vallen enkele regen- of onweersbuien en de middagtemperatuur daalt van ongeveer 29 graden donderdag naar 24 graden tijdens het weekend. (voc)