JERUZALEM - Bij zware gevechten met strijders van de sjiitische Hezbollah in de buurt van het Israëlische stadje Biranit, vlakbij de grens met Libanon, zijn drie Israëlische militairen gewond geraakt. Dat meldt het Israëlische leger.
De Israëlische luchtmacht heeft woensdagnacht ook doelwitten in het midden van de Gazastrook bestookt. Een woordvoerster van het leger bevestigde dat twee gewapende groepen Palestijnen vanuit de lucht werden beschoten. Palestijnse ooggetuigen berichtten, dat minstens een van de mannen werd gedood. Twee anderen liepen verwondingen op.

Bunker gebombardeerd

Daarnaast bombardeerde de Israëlische luchtmacht woensdagavond een bunker in Zuid-Beiroet waar zich volgens de informatie van het leger topfiguren van de Hezbollah ophielden, mogelijk ook de leider van de beweging, sjeik Hassan Nasrallah. Dat heeft generaal-majoor Yitzhak Harel, de chef van de afdeling planning van het Israëlische leger, bekendgemaakt.

De Hezbollah heeft inmiddels ontkend dat het een bunker was die is gebombardeerd. Het zou gaan om een moskee in aanbouw. Volgens de sjiitische guerrillabeweging zijn al haar leiders ongedeerd.

Harel zei dat de Israëlische toestellen 23 ton explosieven op de bunker hebben gedropt. Israël heeft de uitschakeling van de leiding van Hezbollah tot een van de doelstellingen van de aanval op Libanon gemaakt.

Pamfletten boven Gazastrook

Het Israëlische leger heeft donderdag boven steden en dorpen in de Gazastrook pamfletten gedropt, waarin de Palestijnse bevolking wordt gewaarschuwd geen wapenvoorraden in huis te verbergen.

,,Iedereen die een arsenaal wapens of een voorraad munitie in zijn huis heeft, moet dat vernietigen. Anders zullen de consequenties gevaarlijk zijn'', zo luidde de waarschuwing in de pamfletten.

Het leger zei dat een nieuw beleid van kracht is geworden. Voortaan zullen niet alleen complexen van de Palestijnse Hamas-regering en plekken van waaruit raketten op Israël worden afgevuurd, worden aangevallen, maar ook huizen in woonwijken waar in het geheim wapens liggen opgeslagen, zoals zelfvervaardigde raketten.