LUIK - Het parket van Luik zoekt naar een verdachte in de verdwijningszaak van twee halfzusjes, die vrijdagnacht tijdens een braderij in Luik verdwenen. Een man met een gerechtelijk verleden zat vorige vrijdag in het café bij de familie van de meisjes. Het zou niet gaan om een veroordeelde voor zedenfeiten tegenover kinderen.

Tijdens het onderzoek werden alle personen gecontroleerd die in voorwaardelijke vrijheid zijn en die werden veroordeeld voor kindermishandeling en zedenfeiten tegenover kinderen. De verdachte is de enige die nog niet is gevonden.

Nathalie Mahy (10) en Stacy Lemmens (7) verdwenen in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens een braderij in de Luikse Sint-Leonardstraat. Dezelfde nacht nog, werden de eerste zoektochten gehouden. De vader van een van de twee meisjes verwittigde de motorclub waarvan hij lid is. De clubleden hadden daarop een eerste zoektocht opgezet.

Het zoeken naar de meisjes wordt voortgezet. Indien maandag nog niets is gevonden, zal de politie de zoekperimeter uitbreiden. Zondag werd overigens al een zoekactie op de site van het oude hôpital de Bavière gestart.

Oproep aan ontvoerder

Het parket lanceerde zondag een oproep naar een eventuele ontvoerder van de twee meisjes. Eerste substituut van de procureur des konings, Christian Pâque, herinnerde eraan dat op ontvoering zware straffen staan en dat een eventuele ontvoerder er alle belang heeft de twee meisjes van 7 en 10 jaar gezond en wel terug te geven.

De twee meisjes werden zaterdag omstreeks 2 uur voor het laatst gezien op de braderij, nabij een springkasteel dat stond opgesteld nabij het café waar de ouders een deel van de avond hadden doorgebracht.

Het nieuw samengestelde gezin woont in Chênée. Ter gelegenheid van de braderij was de familie teruggekeerd naar de Sint-Leonardwijk, waar ze vroeger hebben gewoond. De vader vertrok op deze plaats omstreeks 1 uur en liet de zes kinderen bij zijn vriendin. Toen de vrouw de kinderen wilde verzamelen, rond 3 uur, ontbraken Nathalie Mahy en Stacy Lemmens.