De Spanjaard Albert Costa heeft zijn laatste match in het profcircuit gespeeld. De winnaar van Roland Garros 2002 verloor donderdag in de 8e finales van het ATP-toernooi van Barcelona met 6-1, 5-7 en 7-5 van zijn landgenoot Juan Carlos Ferrero. Het was diezelfde Ferrero die in 2002 op Roland Garros de verliezende finalist was.
De 30-jarige Costa is prof sinds 1993. Momenteel staat hij 243e op de wereldranglijst. Zijn hoogste plaats bereikte hij in juli 2002, toen Costa 's werelds nummer zes was. "Ik wil er hier een punt achter zetten, in mijn club, bij mensen die me lief zijn", legde hij voor de start van het toernooi uit. Costa won het toernooi in Barcelona in 1997, dit jaar nam hij deel met een wildcard.

"Alles wat ik wilde bereiken, is me gelukt. Al mijn dromen zijn uitgekomen. Op korte termijn wil ik genieten van mijn familie en mijn hobby's uitoefenen. Ik wil nu alles doen waar ik tijdens mijn profcarrière geen tijd voor had." Costa won twaalf titels in het enkelspel. In 2000 pakte hij met Spanje de Davis Cup. Dat jaar was hij met zijn dubbelpartner Alex Corretja ook goed voor brons op de Olympische Spelen in Sydney. (svr)