De Kust is over het algemeen gematigd tevreden over de paasvakantie. De hotels en restaurants realiseerden een gematigde bezetting. Het paasweekend zelf was voor hen beter. Bij de appartementsverhuur zou een status quo zijn bereikt. De Kusttram vervoerde tijdens de vakantie ongeveer evenveel reizigers als vorig jaar. Het weer wordt als grote spelbreker aanzien.
In de provincie Limburg bleek het kwakkelweer van de voorbije twee weken de mensen er niet van weerhouden te hebben om te genieten van de toeristische activiteiten. Zo kreeg het Provinciaal domein Bokrijk in Genk 20.000 bezoekers over de vloer. Onder meer de traditionele "Paaseierenraapdag" op zondag 16 april was er een succes.

Echte toppers bleken de overdekte speeltuinen in de provincie zoals de zopas geopende Activ in Tongeren en de tentoonstelling "Het leven achter de tralies" in de oude gevangenis van Tongeren.

In het zuiden van het land is de toeristische balans van de paasvakantie aan de sombere kant. De bezettingsgraad van de hotels tijdens het paasweekend schommelde in de Oostkantons rond de 50 procent, maar daarmee kon het gebrek aan bezoekers van de twee weken daarvoor niet goedgemaakt worden.