Honderdtal jongeren demonstreert in Minsk
Foto: AFP
MINSK - Een honderdtal jongeren heeft zondagavond gedurende korte tijd een betoging gehouden voor de Russische ambassade in Minsk. De jongeren protesteerden tegen de steun van Moskou aan de recentelijk herverkozen Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko.
De demonstranten bleven een half uur met brandende kaarsen voor het gebouw staan en gingen toen uiteen. Er werden geen arrestaties verricht. ,,Wij doen dit om te protesteren tegen de steun van Rusland aan de laatste dictator van Europa en om onze solidariteit te betuigen met degenen die door het Wit-Russische regime zijn gevangengezet'', aldus een van de betogers.

Aleksander Loekasjenko werd op 19 maart met 83 procent van de stemmen verkozen voor een derde mandaat. Rusland is het enige land in de regio dat de herverkiezing heeft erkend. De Wit-Russische oppositie, de Organisatie voor Veiligheid in Samenwerking in Europa (OSCE), de Europese Unie en de Verenigde Staten hebben vraagtekens geplaatst bij de geldigheid van de verkiezingsuitslag.