Kim Clijsters neemt geen sabbatjaar
Foto: photonews
Tennisster Kim Clijsters is niet van plan om een sabbatjaar te nemen. Dat laat ze dinsdag weten op haar website. De Limburgse dient daarmee haar ex-coach Marc Dehous van antwoord, die deze week in verschillende media suggereerde dat de Limburgse beter een jaar zou stoppen omdat ze niet meer 100 procent gemotiveerd zou zijn.

Dehous deed zijn uitspraken na de verrassende uitschakeling van zijn voormalige pupil op het toernooi van Miami. Daar verloor Clijsters vorige zaterdag in de tweede ronde van de vrij onbekende Amerikaanse Jill Craybas, het nummer 54 van de wereld, in twee sets.

,,Ik heb (...) gelezen dat mijn ex-trainer Marc Dehous zegt dat ik beter een jaar zou stoppen. Dat lijkt me geen al te slimme uitspraak wetende dat mijn artrose- en slijtageverschijnselen daarmee niet zullen weggaan, maar alleen maar zullen verergeren. Ik kan beter nu zo lang mogelijk in beweging blijven en stoppen in 2007, zoals ik reeds eerder beslist heb", zegt het nummer twee van de wereld.

,,Na één verloren match in Miami lijkt het me ook sterk om voorbarige conclusies te trekken. Ik ben tot dusver vrij tevreden over mijn seizoen", aldus Clijsters. (svr)