BRUSSEL - Een dertigtal personeelsafgevaardigden van de firma's Brink's en Securitas betoogt sinds 7 uur vanmorgen voor de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken in de Waterloolaan in Brussel. Ze hopen minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael te ontmoeten na de overval van gisteren op een geldtransport in Forville.

,,De minister had verklaard dat aan de overvallen een einde zou komen met de intelligente koffers. De koffers worden door het ministerie van Binnenlandse Zaken opgelegd en kosten 1.500 euro. De kost heeft gevolgen voor de firma's, die een herstructureringsplan hebben voorbereid'', legde Michel Hannecart, vakbondsafgevaardigde (Setca-BBTK) bij Brink's, uit. ,,We zijn tevreden over de koffers, die bijdragen tot de veiligheid. Maar we vragen dat de derde man als begeleider van het geldtransport behouden wordt'', voegde hij er nog aan toe.

De vakbondsafgevaardigden van de geldtransporteurs eisen dat hun werk als risicoberoep erkend wordt, zodat het personeel vervroegd met pensioen kan.