(Belga) Het grote aantal mensen, onder wie vele Nederlanders, dat dit weekend kwam deelnemen aan de evenementen aan de kust heeft voor een grote tevredenheid gezorgd bij de toeristische bedrijven aan de kust. Dat blijkt uit een rondvraag van Westtoer. "De meeste hotels waren volgeboekt en we stelden andermaal vast dat ook heel wat tweede verblijven waren bezet", zegt Pieter Koten, regiomanager kust bij Westtoer.

Zowel in Oostende, Knokke-Heist en Blankenberge waren er nog weinig hotelkamers vrij. In Oostende vond dit verlengd weekend het Europees Kampioenschap Brassband plaats. In Blankenberge vond op 2 en 3 mei de Internationale Voettocht plaats. Zaterdag alleen schreven al 8.000 wandelaars in uit meer dan twintig landen.

 "Het zonnige weer heeft veel volk naar de kust gelokt en wie naar zee kwam, was tevreden" zegt Pieter Koten.

"Opvallend was de grote aanwezigheid van Nederlandse toeristen. In Nederland is er nog tot 5 mei vakantie. Veel noorderburen kozen voor de Belgische kust voor een korte vakantie." Door de drukte aan de kust wordt zondagavond een verhoogde verkeersdrukte verwacht richting binnenland. (DWM)