Mexicaanse griep eiste al 16 doden in Mexico
Foto: ap
De Mexicaanse griep heeft in Mexico intussen zestien doden gemaakt. 381 mensen zijn besmet. De verspreiding van de Mexicaanse griep lijkt in Mexico stilaan wel te stabiliseren. Dat meldt José Angel Cordova, de Mexicaanse minister van Volksgezondheid.

In de vorige balans was er sprake van vijftien doden en 343 besmette patiënten. De autoriteiten konden niet opmaken of de ziekte meer toesloeg in bepaalde sociale klassen, maar 'de meerderheid van de overledenen zijn vrouwen, waarvan er een zwanger was', zo gaf de minister aan tijdens een persconferentie.

'Ik geloof dat we voldoende elementen hebben om te kunnen besluiten dat we ons in een fase van stabilisatie bevinden', verklaarde de minister tijdens de persconferentie. Hij bleef evenwel voorzichtig en benadrukte dat het 'te vroeg is om te zeggen dat het land het zwaarste deel van de epidemie er al op heeft zitten.'

Eerder op de dag had de minister geschat dat het virus 'niet zo agressief' is als men eerst vermoedde. Hij presenteerde een sterftecijfer dat lager lag dan dat bij de vogelgriep of SARS. In 2003 stierven 800 mensen aan deze ziekte, vooral in Azië.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in