De directie van mediagroep Corelio bevestigt donderdagochtend dat het aantal naakte ontslagen in het bereikte voorakkoord met de vakbonden is teruggebracht van 65 naar 13. De vakbonden kondigden het nieuws woensdag al aan.
De onderhandelingen over het collectief ontslag binnen Corelio werden woensdagavond afgerond. "Het personeel van de vestigingen in Groot-Bijgaarden en Erpe-Mere heeft tijdens een personeelsvergadering het voorakkoord bekrachtigd dat het management en de werknemersafvaardiging daarover eerder hadden afgesloten", zegt de directie donderdag.

Corelio had in een eerste plan 60 voltijdse arbeidsplaatsen willen schrappen, goed voor 65 werknemers, maar dat kon via onderhandelingen teruggebracht worden tot 54 werknemers. "Het aantal ontslagen kan mogelijk verder worden beperkt tot 33 (12 arbeiders, 15 bedienden en 6 journalisten), op voorwaarde dat alle afspraken die met de sociale partners werden gemaakt rond arbeidsherverdelende maatregelen en interne mutaties (voor arbeiders) kunnen worden gerealiseerd", laat de directie weten.

Van de 33 ontslagen komen 20 collega's in aanmerking voor brugpensioen. Er zouden dus uiteindelijk slechts 13 naakte ontslagen vallen. Het zou gaan om 10 bedienden en 3 journalisten. (SIJ)