De helft van de Belgische werkgevers noemt het moederschap een rem op de carrièrekansen van vrouwen en bijna één op de drie denkt dat topbedrijven nooit evenveel vrouwelijke als mannelijke directieleden zullen tellen. Dat concludeert Manpower uit een enquête.

In België is slechts 5,3 procent van de directieleden een vrouw. Op basis van de resultaten van de enquête vermoedt Manpower dat hun aandeel niet snel zal toenemen. Slechts 17 procent van de Belgische werkgevers denkt dat vrouwen binnen de 10 jaar de helft of meer van de topfuncties invullen. Volgens 22 procent is man-vrouwgelijkheid op directieniveau een kwestie van 10 tot 20 jaar, terwijl maar liefst 28 procent overtuigd is dat het nooit zover komt.

De vrouwen zijn iets optimistischer dan de mannen: 33 procent van de mannen noemt evenwichtig samengestelde directieteams een utopie, tegenover "slechts" 24 procent van de vrouwen. Voorts vindt 51 procent van de mannelijke en 50 procent van de vrouwelijke respondenten dat het moederschap het carrièrepotentieel van de vrouw beperkt. (BEH)