HOOGSTRATEN - Net als gisteren in Lille toonde Sven Nys zich ook vandaag superieur op het domein De Mosten in Hoogstraten, waar de voorlaatste wedstrijd van de Superprestige gereden werd. Iets voorbij half wedstrijd liet hij iedereen ter plaatse en verzwakte daarna niet meer. Een lepe Erwin Vervecken was tweede voor Sven Vanthourenhout en Tom Vannoppen. Bart Wellens werd pas twaalfde.
Toch is de eindzege in de Superprestige nog niet binnen voor Nys. Wellens is zijn tweede plaats kwijt aan De Knegt en die volgt op veertien punten van Nys. Rekenkundig is Nys dus niet zeker, maar een vijftiende plaats in de laatste wedstrijd in Vorselaar volstaat voor de eindzege.

De start van Sven Nys in Hoogstraten was nochtans niet goed. Een halve koers moest hij knokken om uit het wiel van Bart Wellens tot in de spits van de wedstrijd te geraken. Wat Wellens niet kon, deed Nys wel. Aansluiten bij Gerben de Knegt, Enrico Franzoi, Tom Vannoppen, Sven Vanthourenhout, Radomir Simunek, Erwin Vervecken en Bart Aernouts. Even kwam Wellens op karakter toch nog aansluiten, maar even snel moest hij er opnieuw af.

In de zesde van de tien af te leggen ronden sloeg Nys toe. Hij schoof op naar de tweede plaats in het zog van zijn ploegmakker De Knegt en ging meteen keihard door. Als enige reed hij het zandbergje op en de kloof was gevallen.

Achter Nys wisselden de posities constant. Enrico Franzoi legde er een keer de pees op, Jan Verstraeten liet zich eens zien zoals hij dat dit seizoen nooit eerder deed en ook Tom Vannoppen reed een van zijn beste crossen.

Toen Vervecken in de slotronde zijn gooi naar de tweede plaats deed, schoten Vanthourenhout en Vannoppen te kort om de wereldkampioen van zijn tweede tweede plaats in evenveel dagen te houden. Voor Sven Nys betekende Hoogstraten zijn 24ste overwinning van het seizoen, zijn 29ste overwinning in de Superprestige.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig