Sven Nys (Rabobank) heeft zondag in de Superprestige van Hoogstraten nog maar eens getoond dat hij de beste veldrijder van het seizoen is. De Belgische kampioen reed onbedreigd naar de zege maar verzekerde zich, in tegenstelling tot wat eerder gemeld werd, nog niet van de eindwinst in het regelmatigheidscriterium.
Wereldkampioen Erwin Vervecken (Fidea) werd net als zaterdag in Lille tweede. Hij rekende in een sprint af met Sven Vanthourenhout (Rabobank).

Voor de eindwinst van de Superprestige waren alle ogen gericht op Bart Wellens en toen die pas als 12e finishte ging iedereen, Sven Nys incluis, er van uit dat de Balenaar na de GVA-Trofee ook de Superprestige won. Dat was echter buiten Gerben de Knegt gerekend. De Nederlander werd vijfde en sprokkelde zo net genoeg punten om Nys nog van de zege te houden. De Knegt heeft 14 punten achterstand op Nys en in de laatste wedstrijd, die in Vorselaar op 18 februari, vallen nog 15 punten te rapen voor de winnaar.

Dat Nys de eindzege nog zou mislopen, lijkt haast onmogelijk. In dat scenario moet er immers van uitgegaan worden dat de Knegt minstens één punt pakt (wat reëel is) en dat Nys puntenloos blijft (wat een pak minder reëel is). Enkel als Nys niet start kan de eindzege nog naar iemand anders gaan. Bart Wellens heeft als derde 20 punten achterstand op Nys.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig