Herstructurering levert Spector besparing van 10,9 miljoen op
Foto: vum
BRUSSEL - De geplande herstructureringsmaatregelen binnen de Imaging-afdeling van Spector zullen een jaarlijkse recurrente besparing van 10,9 miljoen euro opleveren. Dat blijkt uit een bijzonder verslag van de raad van bestuur dat de fotogroep op haar website publiceerde.
De maatregelen zullen naar schatting 11 miljoen euro eenmalige kosten met zich meebrengen. Dat geld komt van de geplande kapitaalverhoging.

Spector kondigde eind vorige maand aan dat het 35 miljoen euro vers kapitaal wil ophalen. Naast de 11 miljoen voor de financiering van herstructureringen, gaat er 15 miljoen naar schuldafbouw en 9 miljoen zal ingezet worden als werkingsmiddelen om de periode 2005-2006 te overbruggen.

Door een herstructurering door te voeren wil Spector het break-evenpunt (waarbij geen verlies meer wordt geleden) van de Imaging-divisie wezenlijk verlagen. Het bedrijf kondigde reeds aan dat op korte termijn 21 banen verloren gaan op de site te Wetteren. Aandeelhouders moeten zich op een BAV op 28 november uitspreken over de geplande kapitaalverhoging.