Minder skiongelukken, maar meer repatriëringen in kerstvakantie
Bijstandsorganisatie Europ Assistance heeft tijdens de kerstvakantie 10.761 oproepen ontvangen. Dat zijn er 18 procent minder dan vorig jaar. Het aantal skiongelukken daalde met 10 procent, maar de repatriëringen zijn wel met 25 procent toegenomen.
Dat meldt Europ Assistance zondag in een persbericht.Met 10.716 oproepen, of 633 oproepen per dag, was de afgelopen kerstvakantie voor bijstandsorganisatie Europ Assistance een stuk kalmer dan vorig jaar. Bijna vier op de tien oproepen hadden te maken met skiongelukken. Het aantal dossiers van skiongevallen zakte wel tot 106, of 10 procent minder dan in 2007.

'Deze daling kan worden toegeschreven aan de gunstige weersomstandigheden (een grote hoeveelheid sneeuw van uitstekende kwaliteit) en de mogelijke gevolgen van de economische crisis (minder Belgen die op vakantie gaan)', meent Europ Assistance.

Volgens de organisatie heeft de aard van de skiblessures er wel voor gezorgd dat het aantal repatriëringen (100) met zo'n 25 procent is toegenomen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in