Nederland verbiedt nieuwe Batman-film voor tieners
The Dark Knight krijgt in Nederland de leeftijdskeuring 16 jaar en ouder. Nederland is daarmee het enige land ter wereld waar de nieuwe Batmanfilm verboden terrein is voor jongeren onder de 16. Volgende week komt de film uit in de Belgische zalen.
De strenge keuring is opmerkelijk omdat de film relatief weinig bloederige scènes bevat. "Een film hoeft niet perse bloederig te zijn om eng te zijn. The Dark Knight is erg grimmig. Er zitten genoeg momenten en beelden in de film die heel duidelijk niet voor jong publiek zijn bedoeld", vindt distributeur Warner Bros.

In België heeft de film volgens de site van Kinepolis het label "KT": kinderen toegelaten. In Noorwegen, Zuid-Korea en Ierland is de film alleen toegankelijk voor publiek van 15 jaar en ouder. Amerika en Engeland, die bekend staan om hun strenge filmkeuring, achten The Dark Knight geschikt voor jongeren ouder dan respectievelijk 13 en 12 jaar.

In de film neemt Bruce Wayne in zijn alter ego Batman het opnieuw op tegen The Joker. De in januari overleden acteur Heath Ledger wordt al getipt voor een Oscar voor zijn demonische vertolking van The Joker.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig