De eerste week van de koopjes kent een mindere omzet dan vorig jaar. Dat meldt Mode Unie, de Unizo-organisatie van de zelfstandige modedetailhandel, zondag op basis van een peiling.
Tot donderdag bleef de omzet in de lijn van die van de eerste koopjesdag: vijf procent kleiner in vergelijking met vorig jaar, klinkt het.

Sinds vrijdagnamiddag is volgens Mode Unie, mede door het mooie weer, enige verbetering vast te stellen. 'Ook zaterdag waren de eerste indrukken vrij goed en liggen ze in de lijn van vrijdag.'

De collectiestukken die momenteel het beste verkopen, zijn de typische zomerspullen die klanten nog net voor het vertrek op vakantie voor het hele gezin aanschaffen. In de meeste modezaken zou dat ongeveer 70 procent van de aankopen uitmaken. De echte impulsaankopen blijven echter voorlopig achterwege.

De Mode Unie onderzocht net voor de start van de koopjes dat de voorbije normale zomerverkoop 4,1 procent minder goed was dan vorig jaar. Het gaat daarbij om de eerste omzetdaling in vijf jaar.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig