De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van de 21-jarige Dave D.K. uit Mortsel. De jongeman wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Hij zou de 2-jarige Miguel Van Kriekingen slagen hebben toegebracht waaraan het kind ondertussen overleden is. Het lichaam van het jongetje zou vrijdag vrijgegeven worden.
De 2-jarige Miguel Van Kriekinge werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis met een ernstig hersentrauma en overleed enkele dagen geleden. De artsen stelden onmiddellijk vast dat er sprake was van ernstige feiten van kindermishandeling.

Vorig weekend werd Dave D.K., de nieuwe vriend van de moeder van het kind, opgepakt en aangehouden. Omdat het kind ondertussen gestorven is, wordt hij verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood als gevolg met de verzwarende omstandigheid dat het misdrijf begaan is door een persoon die gezag had over het slachtoffer.

De moeder van het kind, Sandra V. uit Ravels, wordt ook beticht van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, maar is niet aangehouden. (DWM)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig