In de strijd tegen ladingdiefstallen uit vrachtwagens worden bosjes en struiken op parkings langs autosnelwegen gekapt. De belangrijkste parkeerplaatsen worden ook omheind en met bewakingscamera's uitgerust. Dat schrijft Het Nieuwsblad vrijdag.
Hoewel de federale politie vorig jaar officieel van een daling van het aantal ladingdiefstallen spreekt, ervaren de transportfederaties UPTR en Febetra het fenomeen nog steeds als een zeer ernstige plaag.

In opdracht van de verschillende gewesten zijn groenarbeiders nu gestart met het verwijderen van het groen tussen de autosnelweg en de parkings langs de autosnelwegen om de zichtbaarheid te verhogen. Ook zullen de meest geviseerde parkings worden omheind, zodat dieven niet via een aanpalende weg of via de velden tot op de parking geraken.

De belangrijkste parkings - in Vlaanderen langs de E34, de E17 en de E19 - krijgen ook bewakingscamera's die de nummerplaten registreren van auto's en trucks die gebruikmaken van de parking. Volgens Febetra en UPTR worden steeds meer vrachtwagenchauffeurs ook het slachtoffer van cabinediefstallen, waarbij dieven de stuurhut van de vrachtwagen leegroven. (SIJ)