Een 13-jarige Duitse jongen verveelde zich zo oeverloos dat hij er niet beter op vond om in de automatische auto van zijn grootmoeder te kruipen om een tochtje te maken om "een beetje van de wereld" te ontdekken. De jongeling legde in totaal 800 kilometer af. Zijn avontuur eindigde in Parijs.
De jongen, Jan-Ole, woont samen met zijn ouders, 18-jarige zus en grootmoeder in Ostrhauderfehn, een gemeente in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Hij verveelde zich stierlijk en besloot er op z'n eentje op uit te trekken.

Om zijn ouders niet al te zeer te verontrusten, schreef de tiener een briefje: "Maak je geen zorgen. Het is hier zo vervelend; ik zou een stukje van de wereld willen ontdekken".

De jongen had het stoutmoedige plan om naar de Spaanse Costa Blanca af te zakken, waar hij eerder al drie jaar had gewoond. Hij sprong in de wagen van zijn grootmoeder en passeerde tijdens zijn tien dagen durende reis onder meer Amsterdam, Rotterdam en Brussel.

Uiteindelijk kwam er in Parijs een einde aan zijn avontuur. In de Franse hoofdstad vergiste hij zich aan het tankstation: hij gooide de wagen vol met diesel, terwijl hij benzine moest tanken. Zijn wagen startte niet meer en een pompbediende verwittigde de politie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in