De socialistische bediendenvakbond BBTK kondigt een 'grote nationale actie' rond koopkracht aan. De actie, waarschijnlijk een 24-urenstaking gekoppeld aan een nationale betoging, zal plaatsvinden in de tweede helft van september. Op 30 juni wil de vakbond alvast actie voeren aan het gebouw van de Belgische Petroleumfederatie.
Volgens de BBTK moeten de vakbonden in de eerste plaats 'onderhandelingen eisen van de regering' over het probleem van de koopkracht. Om de eisen van de vakbond kracht bij te zetten, kondigt de BBTK alvast een actie aan op 30 juni voor de gebouwen van de Belgische Petroleumfederatie in Brussel.

De modaliteiten voor de actie liggen nog niet helemaal vast, maar er wordt gedacht aan 'een concentratie van zoveel mogelijk wagens'. Tegelijk broedt de vakbond op een nationale actie in de tweede helft van september.

'Dit zal waarschijnlijk een 24-urenstaking worden, al dan niet gekoppeld aan een nationale betoging', zo stellen ondervoorzitter Myriam Delmée en voorzitter Erwin De Deyn in een gezamenlijke brief.

De BBTK herhaalt de drie voornaamste koopkrachteisen: een verlaging van de BTW op gas en elektriciteit van 21 pct naar 6 pct, fiscale maatregelen ten voordele van de lage en middeninkomens en een verbetering van de terugbetaling voor het woon-werkverkeer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in