Vlaams Belang wil vervroegde verkiezingen
Gerolf Annemans Foto: rr
Enkel nieuwe verkiezingen in het najaar kunnen voor Vlaams Belang een uitweg bieden uit het 'moeras' waarin de regering Leterme verzeild is geraakt. Meteen probeert de partij de 'mythe' te ontkrachten dat ze bang zou zijn voor een nieuwe stembusslag.
'De omstandigheden zijn nog nooit zo gunstig geweest', aldus Kamerfractieleider Gerolf Annemans.Annemans trok die conclusie vrijdag bij een evaluatie van 1 jaar Wetstraat na de verkiezingen van 10 juni.

Oorspronkelijk wilde Vlaams Belang een rapport opstellen, maar dat was volgens Annemans niet mogelijk, 'omdat de coalitie over de meeste thema's niet uit de startblokken was geraakt'.

Volgens de partij is de regering in zowat alle thema's vast blijven zitten in een moeras van tegenstellingen, tegenwerkingen en totaal verschillende visies op zelfs de meest elementaire beginselen.

'De enige echte oplossing is nieuwe verkiezingen in het najaar', aldus Annemans. Scenario's over een sociaal-economische noodregering die het zou uitzingen tot 2009 om dan samenvallende verkiezingen te laten plaatsvinden, wijst de partij van de hand.