Door de staking van een groot deel van het personeel van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB woensdagochtend rijden er nauwelijks bussen en is er hinder op negen tramlijnen. Dat zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme. Ook het metroverkeer loopt vertraging op. Vermoedelijk uit solidariteit met de buschauffeurs rijden de metro’s maar aan 25 km/u.
'De negen tramlijnen die hinder ondervinden, liggen verspreid over het net, maar vertrekken allen vanuit de stelplaats Elsene/Woluwe', aldus Van hamme. 'Alle metro’s rijden, maar wel trager dan anders. Hierdoor zijn er op verschillende plaatsen vertragingen'.

De MIVB hoopt dat de middagploeg daar wel aan het werk zal gaan. De MIVB-bussen rijden nog altijd niet. De Anderlechtse burgemeester, Gaëtan Van Goidsenhoven, en de korpschef van de politiezone Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst), Daniël Noens, hebben rond 12.30 uur de spoedvergadering in stelplaats Jacques Brel verlaten. De vakbonden zijn nog altijd aan het vergaderen met leden van de algemene directie van de MIVB.

De stakingsactie kwam er nadat een buschauffeur dinsdagavond om 21.30 uur het slachtoffer werd van agressie. In de Liverpoolstraat in Anderlecht gooide een groepje jongeren een molotovcocktail naar een bus. Niemand raakte daarbij gewond, maar een ruit van de bus werd wel verbrijzeld en de chauffeur verkeerde in shock.