Tachtig doden in Tibet
Foto: ap
Bij de onlusten in Tibet zijn al minstens tachtig mensen om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de Tibetaanse regering in ballingschap zondag heeft verspreid. Intussen waarschuwde de Dalai Lama op een persconferentie voor meer bloedvergieten. Hij gewaagt van een 'culturele genocide' en eist een internationaal onderzoek.
Volgens de regering in ballingschap in het Indiase Dharamsala eiste het geweld in Tibet sinds vrijdag reeds tachtig mensenlevens. Eerder had de regering gewag gemaakt van dertig doden. De Chinese overheid stelt dat slechts tien mensen het leven lieten.

De Dalai Lama, de hoogste spirituele leider van de Tibetaanse boeddhisten, waarschuwde zondag op een persconferentie in India voor meer bloedvergieten.

Volgens hem speelt er zich in de Tibetaanse gebieden een 'culturele genocide' af. Hij veroordeelde het 'terreurregime' van China, die de Tibetanen als 'tweederangsburgers' behandelt.

De Dalai Lama dringt aan op een internationaal onderzoek naar de evenementen in Lhasa. Een boycot van de Olympische Spelen eiste hij niet.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in