(Belga) De 29-jarige Braziliaan Luciano Pagliarini (Saunier Duval) heeft zaterdag de zesde etappe in de Ronde van Californië (cat. 2.BC) gewonnen. Na 175 kilometer van Santa Barbara naar Santa Clarita had Pagliarini in de spurt de Brit Marc Cavendisch (High Road) moeten laten voorgaan, maar die werd gedeclasseerd.
Pagliarini won zo, voor de Argentijn Juan José Haedo en de Italiaanse wereldkampioen Paolo Bettini. Tom Boonen sprintte niet mee en finishte als 38e. Eerste Belg was Jurgen Vandewalle, met een 26e plaats.

De Amerikaan Levi Leipheimer (Astana) blijft leider. Cavendisch werd gestraft omdat hij na een val in de plaatselijke ronde zich aan een wagen had vastgehouden, om zo weer de aansluiting bij het peloton te vinden. Bij die val waren onder andere ook de Italiaan Mario Cipollini en de Amerikaan Fred Rodriguez betrokken.

Zondag brengt de zevende en laatste etappe het peloton over 150 kilometer van Santa Clarita naar Pasadena. Leipheimer start met een voorsprong van 49 seconden op de Brit David Millar en 1:08 op zijn landgenoot Christian Vandevelde. Vandewalle is op 2:11 achtste. (DCM)