Prins Filip negeert Belgische topmanagers
Kroonprins Filip is andermaal het middelpunt van een rel, meldt de krant Het Laatste Nieuws. Terwijl een delegatie van Belgische zakenlui op het Wereld Economisch Forum wachtte op de prins, koos die voor een ontmoeting met Indiase bedrijfsleiders.
Het Wereld Economisch Forum in Zwitserland geldt als één van de belangrijkste ontmoetingsmomenten voor topindustriëlen, politici en beleidsmakers. Vooral tijdens recepties worden contacten gelegd voor toekomstige projecten. Op de Belgische receptie - betaald door twee Vlaamse ondernemers - werd ook prins Filip verwacht, om het belang van de avond te onderstrepen.

De prins kwam, maar stapte tot ieders verbazing het gebouw náást het Belgische binnen, om er uitgebreid te praten met Indiase zakenlui. In het Belgische kamp, dat overwegend uit Vlaamse deelnemers bestond, werd verbijsterd gereageerd.

'Vlaams minister-president Kris Peeters had geen andere keuze dan de zaal te verlaten, en de prins bij de Indiase buren te gaan opzoeken', schrijft de krant. Het paleis houdt het op 'een agendaprobleem'.