Het personeel van de technische dienst van De Lijn in Antwerpen heeft sinds donderdagmiddag het werk neergelegd. De personeelsleden vragen een loonsverhoging. Maandag praten de vakbonden van de vervoersmaatschappij met de directie, maar vrijdagmorgen vindt er nog een overleg op lokaal niveau plaats. Dat zegt Freddy De Wilder van CCOD.
"Het personeel wil dat er dringend werk gemaakt van een herwaardering van hun functie. Zij worden namelijk minder betaald dan hun collega-chauffeurs, maar moeten toch een diploma kunnen voorleggen, waar bij chauffeurs vaak enkel naar een aantal vaardigheden wordt gevraagd", legt De Wilder uit.

Om hun ongenoegen kenbaar te maken hebben een aantal personeelsleden van de technische dienst vrijdagmorgen het tramspoor op de Noorderlaan een tijdlang geblokkeerd. De blokkade werd na een tijdje opgeheven, waardoor het tramverkeer dat vertrekt vanuit de centrale werkplaats aan de Noorderlaan terug op gang kwam. Maar omdat er zoveel tramlijnen tegelijkertijd moeten opgestart worden, raakte de bovenleiding van het tramnet overbelast.

De vakbonden zitten vrijdagmorgen nog samen met de locale directie zodat de eisen van het personeel kenbaar kunnen gemaakt worden. Maandag vindt er dan overleg op nationaal niveau plaats. In de centrale werkplaats aan de Noorderlaan werkten een 200-tal technische personeelsleden.