De winst van AT&T ging in het vierde kwartaal van 2007 met 62 procent fors omhoog tot 3,1 miljard dollar ten opzichte van het laatste kwart van 2006. Toen bedroeg de winst 1,9 miljard dollar. Dat maakte het grootste Amerikaanse telecombedrijf donderdag bekend.
De omzet verdubbelde bijna tot 30,3 miljard dollar. Het bedrijf kondigde aan de jaarverwachtigingen niet te zullen wijzigen. De winstcijfers liggen in de lijn van wat analisten voorspeld hadden. AT&T dankt het succes onder meer aan het toenemend aantal klanten voor draadloze diensten. Dat aantal nam in het vierde kwartaal nog toe met 2,7 miljoen klanten. Onder hen zijn veel consumenten die een iPhone aanschaften.

AT&T is de exclusieve partner voor de iPhone van Apple in Amerika. Het bedrijf is de verplichte telecomoperator bij het toestel. De positieve cijfers van AT&T kunnen echter ook op het conto geschreven worden van Bellsouth. AT&T nam dat bedrijf een jaar eerder rond de jaarwisseling over. Op jaarbasis steeg de omzet tot 119 miljard dollar.